2017 г. е на път да се превърне в най-горещата

...
2017 г. е на път да се превърне в най-горещата
Коментари Харесай

2017 г. се очертава като най-горещата в историята

2017 година е на път да се трансформира в най-горещата в историята. Единствено конкуренция й вършат две други години, в границите на които за нарасналите температури основна роля е изиграло тихоокеанското течение Ел Ниньо.
Съответните данни бяха показани в границите на почналата в понеделник Конференция на Организация на обединените нации по запазване на климата, която се организира в немския град Бон, предава AFP.
Дори в случай че цикличните метеорологични феномени, които способстват за повишението на температурите на всеки 3 до 7 години, са включени, тази година въпреки всичко ще бъде една от трите най-топли до момента, заяви Световната организация по миграция в годишния си отчет за положението на световния климат, съобщи Фокус.
Ключова тематика на конференцията ще бъде основаването на обединен механизъм за оценка на напъните на другите страни за битка с световното стопляне. Участниците ще обсъдят ориста на Парижкото съглашение за климата, подписано на 12 декември 2015 година Държавите, утвърдили този документ, се съгласиха да не разрешат увеличение на междинната температура на планетата до 2100 година с повече от 2 градуса по Целзий спрямо прединдустриалната ера. Сериозен удар върху договорката беше решението на американския президент Доналд Тръмп да се отдръпна, тъй като съгласно него документът затруднява развиването на американската стопанска система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР