2016 остана в историята с множество нарушения на сигурността. Изглежда

...
2016 остана в историята с множество нарушения на сигурността. Изглежда
Коментари Харесай

Най-често хакваните пароли през 2016 бяха болезнено очевидни

2016 остана в историята с голям брой нарушавания на сигурността. Изглежда обаче хакерите не са се затруднили изключително, в случай че хвърлите един взор на листата с най-често хакваните пароли през годината.

Компанията за киберсигурност Keeper разгласява ново изследване за най-разпространените пароли през 2016 година Пригответе се за обезсърчение, позор и шок. Екипът е пресял 10-те милиона пароли, станали обществени след нарушаванията на сигурността през миналата година.

Най-често срещаната ключова дума в този лист е 123456 – с нея са били „ предпазени “ 17 % от хакнатите сметки. Тази ключова дума оглавява листата и за 2015 и 2014 година Наистина ли хората не се учат?

Следва я също толкоз малко изобретателното querty. Всички пароли като се изключи няколко, са формирани от елементарни модели на клавиатурата.

В листата ще видите и две странни пароли – 3rjs1la7qe и 8atcskd2w. Според експерта по сигурност Греъм Клули, това е най-вероятно е ключова дума, основана от бот, употребен за стартиране на спам. Друга незабравим особеност е mynoob, което може да бъде единствено човешко дело.

Въпреки, че е занимателно да се смеем на неприятния избор на пароли, Keeper приключва отчета си със заключението, че същинската отговорност би трябвало да носят притежателите на уеб страниците. Според него всеобщите нарушавания могат да бъдат овладени, в случай че уебсайтовете просто постановат правила за трудност на паролите, които вършат наложително да се включват числа, знаци, основни букви и т.н. 

Вижте списъка с най-често хакваните пароли за предходната година на идната страница. Ако откриете вашата - сменете я още в този момент. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР