2011 г. страната ни покри критерии за Шенген. Това, което

...
2011 г. страната ни покри критерии за Шенген. Това, което
Коментари Харесай

Цветанов: Неглижирането на путиновата агресия не остава незабелязано в демократичния свят

2011 година страната ни покри критерии за Шенген. Това, което се случи след 2011 година – Арабската пролет, промени метода и концепцията, по която да се одобряват новите членки в Шенгенското пространство. 2012 година България превъзхождаше Румъния, тъй като у нас имаше забележими резултати. Но това, което се случи 2015 година поради голямата вълна бежанци стана ясно, че ще имаме проблем с влизането в Шенген. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия Цветан Цветанов, водач на „ Републиканци за България “.

Не би трябвало да забравяме и държанието на България след европейското председателство. Тогава нашият главен приоритет беше Македония и участието й в Европейски Съюз, само че по-късно направихме стъпки обратно. Освен това политиката, която вършим против Русия – виждате скандалното посещаване на съветския митрополит Антоний. За разлика от нас Румъния сподели една поредност в политиката си към Украйна, към Русия и има своя предстоящ небосвод. (…) Ние би трябвало да дадем отговор за какво Румъния очевидно изпревари България, в случай, че тя беше доста зад нас през 2011. Тя е доста поредна във връзка с войната в Украйна. Ние неглижираме агресивното държание на Путин и сега прокарваме съветските ползи, и това не остава неусетно в демократичния  свят. Затова би трябвало да бъдем по-премерени в острите изявления, а да преследваме нашите цели – влизани в Шенген и еврозоната. Сега беше най-благоприятният интервал за нас това да се случи, само че пропуснахме този късмет, акцентира политикът. 

Според него сега трябваше да има мощна дипломация, която липсва и това, че нямаме устойчиво държавно управление, сложи България в една турболентност, което не ни дава хоризон. Ние не можем да получим поддръжка по Плана за възобновяване и развиване, ние вместо 4 милиарда, получаваме единствено 2.6 млрд, тъй като нямаме работещ кабинет, посочи Цветанов.
Той разяснява и самодейността Три морета, по която сега се разисква вид дали Украйна и Молдова да се причисли към тази нея. 

Това е самодейността, която може да ни даде добавена стойност, за разлика от Румъния, която прави една в действителност национална политика, ние не работим изключително интензивно по нея, означи политикът и акцентира, че именно  Прибалтика и Черноморския район са изключително мощно застрашени от съветската експанзия. 

На финала на диалога Цветанов  подчертава върху обстоятелството, че още през 2020 година в разбор на Евро-атлантическия център за сигурност се показва, че Русия се готви за война. Открои казуса с 5G системата и опасността, която крие за обществото. И още веднъж посочи вредата за България от построяването на „ Турски поток “, с който действително прокарваме съветските ползи, заобикаляйки Украйна. И вместо да реализираме диверсификация, за която непрекъснато се приказва, единствено сме нараснали нашите зависимости от съветския газ и петрол.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР