2000 теста за коронавирус са пристигнали в Банско, където от

...
2000 теста за коронавирус са пристигнали в Банско, където от
Коментари Харесай

2000 теста за коронавирус са пристигнали в Банско

2000 теста за ковид са пристигнали в Банско , където от на следващия ден ще стартира всеобщото тестване. За това заяви във " Facebook " Александър Мацурев, народен представител от ГЕРБ от Банско.

" Правителството и Националният действен щаб осигуриха 2000 бързи теста за Covid-19, които дойдоха през днешния ден в Благоевград. От 9:30 часа на следващия ден ще започва всеобщото тестуване на популацията в нашия град. За тази цел ще дойде и екип на РЗИ.
 Тестовете за ковид още не са стигнали в Банско, разгласи кметът
Тестовете за ковид още не са стигнали в Банско, разгласи кметът

Очаква се за няколко дни да бъдат тествани хората на първа линия в града

Надявам се, че ще бъдем задоволително дисциплинирани и виновни и няма да позволяваме скупчване на хора и ще съблюдаваме нужната отдалеченост по време на тестванията. ", написа той.

По-рано беше обявено, че депутатът Делян Пеевски е обезпечил 2000 теста.

Тестовете бяха превозени до Банско от кмета на Белица Радослав Ревански, който координира дарителската акция на Делян Пеевски в страната, съобщи " Нова ".

Припомняме, че хората от Банско бяха блокирани за две седмици.

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред медиите, че е разпоредил на Оперативния щаб да стартира масирано тестване в Банско. Очаква се с бързи проби да бъдат тествани 1000 души в града. На тестване подлежат хора, които са работили в туристическия бизнес през зимния сезон и хора, работили на терен по време на карантината.
 Тестване на инцидентен принцип в Банско, предлага Мангъров
Тестване на инцидентен принцип в Банско, предлага Мангъров

До момента ние не знаем нищо за имунната система

16% от популацията на Банско са хора от рисковата група. Има подозрение, че лекарите в Банско са прикривали, че има хора със симптоматика на болест от Ковид-19. За това загатна началникът на Националния действен щаб ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. Медиците отхвърлиха подозренията, че е укривана информация от здравните служби. Те бяха безапелационни, че са работили по разпоредбите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР