200 случая на заболели от морбили досега са регистрирани в

...
200 случая на заболели от морбили досега са регистрирани в
Коментари Харесай

200 случая на морбили са регистрирани в Гърция

200 случая на болни от морбили до момента са регистрирани в Гърция, пишат локалните медии, базирайки се на данни на отрасловата комисия в Народното събрание.

 © Архив - Българска национална телевизия
Специалистите считат, че 70-75% от случаите се отнасят за деца от ромската общественост, а към 10 на 100 от заболелите са имигранти. Те не изключват опцията болестта да е била пренасяна от ромските групи, които идват от Румъния.

Здравните управляващи подсигуряваха, че следят и управляват обстановката. Този месец в страната би трябвало да дойдат спомагателни 65 000 дози ваксини, а до края на годината ще бъдат обезпечени още 120 000 дози.

Епидемия от морбили пламна в Румъния при започване на годината. До момента са регистрирани над 8455 случаи на болни, измежду които са деца и възрастни. Досега има 32 смъртни случая, като най-вече те са в западните региони на страната, където обсега на имунизацията е под 50 на 100.

Според здравното министерство на страната над 200 000 деца на възраст сред 9 месеца и 9 години не се имунизират срещу заболяването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР