20 са заразените с коронавирус медици за последните две денонощия

...
20 са заразените с коронавирус медици за последните две денонощия
Коментари Харесай

Млади български лекари разказаха за срещата си с COVID-19

 20 са инфектираните с ковид медици за последните две денонощия в Пловдив. Затворено е кардиологичното поделение на една от лечебните заведения в града. Какво е да работиш в COVID-отделението от първия ден на пандемията? Какво е да лекуваш и да се лекуваш от COVID-19?

" Мотивира ни нуждата да покажем поддръжката си към обществото точно в подобен сложен миг. Не се тормозим ", споделя доктор Денис Милков.

Според него маските на закрити пространства би трябвало да бъдат наложителни на 100%. " Това в действителност защищава. За открити пространства въпросът е малко противоречив ", споделя той.

Д-р Таниел Минков към този момент е прекарал рисковата болест.

" Започна като елементарна настина, която за жалост не се повлия от обикновено лекуване. Помогнаха ми и в този момент съм на първа линия, с цел да мога да съм потребен за всички, които се срещнат със болестта ", споделя той.

Допълва, че обществото ни е изправено пред нещо непознато за човечеството до този миг.

" Призванието ни е да оказваме помощ на хората. Независимо от всичко ние би трябвало да сме на първа линия ", споделя той, представен от " Нова ТВ ".

По негово мнение маските са от извънредно значение. " Ако спортуваш самичък в планината в действителност няма огромен смисъл от маска. Но в случай че се събираш с огромна група от хора, даже и на открито, е добре да се предпазиш и да намалиш риска ".

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР