20% от българите не вярват на биопродуктите. Въвеждането на термин

...
20% от българите не вярват на биопродуктите. Въвеждането на термин
Коментари Харесай

Качествени ли са наистина биопродуктите или е само разлика в етикета? До каква степен се доверяват българите

20% от българите не имат вяра на биопродуктите. Въвеждането на термин за качество „ планински артикул “ може да обърне тази отрицателна наклонност. Това сочат данните от изследване на АФИС, извършено в средата на март измежду 1038 пълнолетни български жители, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

61% от българите изрично поддържат въвеждането на термина за качество „ планински артикул “, други 27% са склонни да възприемат въвеждането на един подобен стандарт. Данните демонстрират още, че жителите на София са в по-голяма степен възприемат позитивно тази концепция, а също по този начин хората с висше обучение и по-високи приходи.

85% от запитаните споделят, че в случай че терминът за качество „ планински артикул “ се вкара, те по-скоро биха му имали доверие и биха разчитали на качество на един подобен артикул.

„ През последните години в България се натрупа огромна доза песимизъм, стартира да избуява недоверието към всевъзможен тип стандарти, които по един или различен метод пробват да обозначат хранителни артикули. Това се трансформира в една наклонност, която срина доверието на българските жители към храната, която те употребяват “, изясни Стефан Георгиев от АФИС, представен от БГНЕС.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР