20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович се

...
20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович се
Коментари Харесай

Джокович загуби сет, но продължава към четвъртфиналите на Уимбълдън

20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, откакто се наложи с 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 над една от сензациите в шампионатите на трева през този сезон Тим ван Райтховен от Нидерландия.

Джокович започва стремително срещата и след ранен пробив си обезпечи задатък от 3:0 гейма. В осмата част шесткратният първенец на Уимбълдън още веднъж завоюва подаването на противника си, с което постави и точка на разногласието в сета след 6:2.

Ван Райтховен обаче стабилизира играта си във втория сет и даже съумя да реализира пробив в седмия гейм, с цел да поведе с 4:3. В десетата част 104-ят в света сервираше за равнене на сетовете и въпреки да беше изправен пред четири брейкбола той резервира самообладание и съумя да измъкне гейма, с което постави и точка на спорта в сета след 6:4.

От този миг нататък Ноле напълно пое контрола върху протичащото се на корта, като до кря на срещата осъществя още четири пробива и загуби единствено три гейма, печелейки третия и четвъртия сет с 6:2, 6:1, с което си подпечата мястото измежду най-хубавите осем в Лондон.

На четвъртфиналите Новак Джокович ще играе против Яник Синер, който надигра с 6:1, 6:4, 6:7(8), 6:3 Карлос Алкарас в конфликт на двама от тенисистите на новото потомство.

В различен спор за място на полуфиналите пък един против различен ще се изправят Давид Гофен и Камерън Нори. Белгиецът Гофен се наложи в тежък петсетов дуел над Франсис Тиафо от Съединени американски щати, до момента в който Нори зарадва локалната аудитория с трисетова победа против различен американец Томи Пол.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР