20 хиляди сигнала за нарушени трудови права. Близо 20 хиляди

...
20 хиляди сигнала за нарушени трудови права. Близо 20 хиляди
Коментари Харесай

20 хиляди сигнала за нарушени трудови права


20 хиляди сигнала за нарушени трудови права. Близо 20 хиляди сигнала за нарушени трудови права са получени във структурите на КНСБ за предходната година, най доста са те за здравословните и безвредни условия на труд, заплащането и използването на почивките и отпуските.

За първи път синдикатът е изготвил и ранглиста – „ Топ 10 “ на нарушаванията, за които се жалят работещите.

В Топ 10 от недоволствата е: „ Възлагат ми работа, която не е обвързвана със отговорности по длъжностна характерност “. Следват: „ Не се правят профилактични медицински прегледи “, „ Не ми заплащат труда за работа, която поемам на отсъстващ сътрудник “, „ Не ми дават опция да употребявам целия заплатен годишен отпуск “, „ Назначен съм на една служба, а работя друго “.

От КНСБ обаче се тревожат от новите сигнали. Въвеждат се неизпълними за служащите правила. Вицепрезидентът на профсъюза Тодор Капитанов:

„ Това е новото острие на работодателите – да не заплащат задоволително труда на служащите и чиновниците и по тази причина те стоят на минималното заплащане или  по-малко от него за страната “.

Не липсват и недоволства за тормоз на работното място. От синдиката демонстрират фотография на саморъчно написана от шеф на институция записка със опасност към чиновниците:

„ Пише: „ Да не се лепят найлонови пликове по гишетата!!! “. Търкал съм всичко със алкохол и, забележете: „ и ще троша ръце, в случай че отново видя найлона “, и подписът, това е подписът на работодателя. Няма да поменаваме кой е. Той в случай че има храброст, ще си каже кой е и за какво го е направил “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР