20 годишна практика има д-р Инна Бончева, арестувана в Пловдив

...
20 годишна практика има д-р Инна Бончева, арестувана в Пловдив
Коментари Харесай

Д-р Инна Бончева е психиатърът, източил над 500 000 лв от здравната каса

20 годишна процедура има доктор Инна Бончева, задържана в Пловдив за това, че посредством машинация е източила от НЗОК над 500 000 лева за скъпоструващи медикаменти за параноидна шизофрения .
92 пациенти попадат в листата, конкретизиран към този момент от следствието, което продължава.

За да се получат трите медикаменти, пациентът първо би трябвало да отиде с направление от джипи при експерт, който да му сложи диагноза. Специалистът би трябвало да реши, че те се нуждаят от терапия тъкмо с тези скъпоструващи медикаменти. Цената на една ампул а, която е хранилище и се поставя през две седмици, е сред 700 и 900 лева . Има и редица ограничавания за тяхното изписване- възраст, тест на здравословното положение, избрани кръвни параметри. Следва правене на протокол за пред Здравната каса, а откакто протоколът и здравната брошура бъдат заверени в Здравната каса, тя удостоверява, че поема лекуването на пациента за един, три или шест месеца. След това пациентът би трябвало да отиде с протокола при джипито или при експерт, който да му изготви рецептата и с нея да отиде да си получи лекарството в аптеката.
Над 80 души към този момент са разпитани, в кабинета на лекарката е открит и подправен щемпел на здравната каса, следствието продължава.

Повечето пациенти са от дребни обитаеми места отвън Пловдив. Лекарката се е срещала с персонални лекари отвън града и е предложила да и изпращат пациенти, против които ще заплаща по 7 лева за всеки на лекаря. Твърде евентуално е персоналните лекари, насочвали пациенти, да са нямали и най- дребна визия за лъжливата скица. 
От персоналния профил на доктор Бончева във Facebook проличава, че тя е ходила на екскурзии и почивки на екзотични места. Предстои съдът да реши мярката и за неотклонение. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР