20-годишен чуждестранен гражданин е задържан, след като не изпълнил полицейско

...
20-годишен чуждестранен гражданин е задържан, след като не изпълнил полицейско
Коментари Харесай

20-годишен чужденец с краден автомобил задържаха силистренските полицаи

20-годишен задграничен жител е арестуван, откакто не извършил полицейско предписание, и се движел с автомобил, лишен незаконно от територията на Русе.

В следобедните часове на 21 октомври в ОДМВР-Силистра били получени сигнали за лидер на товарен автомобил „ Пежо “, позволил голям брой тежки нарушавания на разпоредбите за придвижване – блъснал лек автомобил, минал на червен сигнал на светофара и карал с висока скорост в границите на града.

За да бъде спрян, на контролно-пропускателен пункт по пътя за село Айдемир към лидера бил подаден знак за прекъсване със стоп-палка от полицейски чиновник. Вместо да извърши разпореждането, мъжът ускорил, преминавайки с висока скорост през селото.Това наложило да бъде последван от патрулен автомобил, както и да бъдат подхванати оперативно-издирвателни дейности за неговото задържане, в които се присъединили спомагателни полицейски сили.

Около 17:45 часа, отклонявайки се по черен път преди разклона за село Попина, лидерът блъснал автомобила в туфа, след което избягал и се укрил.

В рамките на траялото полицейско търсене рано сутринта на идващия ден 20-годишният бил видян в село Попина, където прекарал нощта в лек автомобил, оставен отключен от притежателя. Той още веднъж не се подчинил на даденото полицейско предписание и опитал да се укрие в избуяла растителност в зарязан парцел, само че бил застигнат и арестуван.

При осъществената инспекция било открито, че товарният автомобил, с който се придвижвал, е лишен незаконно от територията на град Русе ден по-рано.

Мъжът е бил арестуван в полицейския арест за период до 24 часа. С разпореждане на Районната прокуратура задържането му е продължено за период до 72 часа и му е повдигнато обвиняване.

Разследването и документирането на случая продължавапод управлението и надзора на прокурор от Районна прокуратура – Силистра. Предстои в съда да бъде импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР