20 години затвор получи съоснователят на измамната криптовалута OneCoin. Присъдата

...
20 години затвор получи съоснователят на измамната криптовалута OneCoin. Присъдата
Коментари Харесай

Съдружникът на изчезналата Ружа Игнатова получи 20 г. затвор в САЩ за измамата OneCoin

20 години затвор получи съоснователят на лъжливата криптовалута OneCoin. Присъдата на 46-годишния Карл Грийнууд планува и конфискация за 300 милиона $. Това в действителност е цената на неговия дял от облагата в схемата, оповестява БНР.

Заедно с българката Ружа Игнатова Грийнууд е част от лъжливата скица OneCoin, която преди 9 години притегли повече от 4 милиарда $ вложения. Двамата основават криптовалута, чиято стойност, по данните от американското следствие, е била съзнателно завишавана.

Чрез многостепенната маркетингова конструкция са плащани комисионни на членове на OneCoin, които са набирали клиенти за покупка на крипто пакети. Така близо 3,5 милиона души са били излъгани. В пледоарията си американският прокурор Деймиан Уилямс показва, че присъдата би трябвало да " възпира всеки, който може да се изкуши да излъже вложителите и да експлоатира екосистемата на криптовалутата посредством машинация ". Партньорката на Грийнууд Ружа Игнатова е в листата с 10 най-издирвани лица на ФБР. Наградата за залавянето ѝ е 250 000 $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР