20 години от трагедията в Кербала. При атентат загинаха петима

...
20 години от трагедията в Кербала. При атентат загинаха петима
Коментари Харесай

Военен ритуал: В Карлово отбелязаха 20-годишнината от атентата в Кербала

20 години от нещастието в Кербала. При атентат починаха петима български военни: майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерските претенденти Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров. Всичките те са нараснали в звание посмъртно. Други 27 от българските бойци бяха тежко ранени, а базата понесе съществени вреди.

Трагичната годишнина беше маркирана с военни ритуали. В Карлово в панихидата пред паметника на починалите в битката против международния тероризъм се включиха министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

" Ние ценим напъните на нашите военнослужещи и приноса им към интернационалния мир и сигурност и се покланяме надълбоко пред героизма и саможертвата и жертвите, които дадохме при тези интервенции и също по този начин достойното носене на службата в спокойно време ", сподели министър Тагарев.

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада отдадоха почести и сервираха цветя.

" Признателен съм към командирите на военните формирования, от които са починалите бойци, както и на техните сътрудници. В нито една от тези 20 години не пропуснахте да се подклоните пред паметта на своите приятели. Високо правя оценка вашата отговорност и възприятие за дълг. Поклон пред фамилиите и околните на починалите, които 20 години живеят с болката от неналичието им ", уточни адм. Емил Ефтимов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР