2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала спечелиха българските

...
2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала спечелиха българските
Коментари Харесай

Български ученици с медали на Олимпиадата по лингвистика

2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала завоюваха българските тимове на интернационалната олимпиада по математическа филология в Прага. Станата ни зае второ място в самостоятелното съревнование. Екипът ни посрещна медалистите на летището.

Пресечната точка на математиката и лингвистиката е логиката. Логично е, когато посрещаме първенци да им ръкопляскаме.
Елена Кескинова - 10 клас, СМГ: Кара те да се чувстваш горделив, че си от по-добрите от тези, които се състезават, само че освен медалът е значим, значимо е дали са ти харесали дилемите и да си удовлетворен от себе си, че си ги решил, а не толкоз какъв орден си получила.
По-простото решение е по-добро. Но дилемите въобще не са лесни.
Георги Йотов - 12 клас, 164 ГПИЕ София: Дават се да вземем за пример 10 фрази на някакъв чужд език и преводите на български и би трябвало с логичност. Цветелина Стефанова - 10 клас, СУЕЕ Русе: Чрез математически модели да показва езикови феномени. Виктор Балтин - 10 клас, ППМГ Бургас: Все едно да разшифроваме по какъв начин работи този език.
България е един от любимците на всяко лингвистично съревнование. Дори Олимпиадата се организира към този момент 16 години по наша самодейност. Първото съревнование е в Боровец през 2003-та.
Весна - родител: Много съм горда и щастлива и признателна, че имам такова дете, че изобщо в България имаме такива деца. Трябва да ги обичаме, поддържаме, доста съм разчувствана.
То си става, значимото е да ти е забавно - това била тайната по какъв начин се печели орден.
Любомир Златков - началник на тима: Приятели, които вършат нещо, което доста обичат, от все сърце на драго сърце с усмивка и като прибавим към това, че са и много интелигентни нашите възпитаници, нещата се получават, няма по какъв начин да не се получат.
Тази година присъединяване на тима бе отдадено на Боян Петров, който остана в Хималаите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР