2 години са били необходими на склуптура Алфи Редли, за

...
2 години са били необходими на склуптура Алфи Редли, за
Коментари Харесай

Нашият паметник пред НДК беше като херувим пред най-кървавата статуя в света, която стресира властите в Лондон

2 години са били нужни на склуптура Алфи Редли, с цел да сътвори статуа на ангел от 100 000 ножа. И това не са елементарни ножове, а оръжия от закононарушение, осъществени в цяла Англия.

Някои от тях са подаяние от локалните управляващи, а други са получени от Британският център по металообработване в Шропшир, който развива стратегия „ Спаси живот, предай своя нож”.

На доста от остриетата е имало следи от кръв, споделя Алфи, само че всички те са били почистени и притъпени.

" Моля ви, чуйте ни. Лондон има потребност от помощ”, гласи надпис до статуята. Творецът е поканил всички, които имат близки, потърпевши при нахлуване с нож, да гравират имената им върху остриетата дружно с обръщение за мир. Потокът от искащи е безкраен. Сред тях има даже разкаяли се нарушители.

Алфи Радли се е обърнал към държавното управление с молба статуята на кървавия ангел да бъде инсталирана на Трафалгарския площад. Властите са дали отговор негативно, тъй като по този начин щяла да бъде опетнена репутацията на Британия.

Склупторът обаче не губи вяра и е провел петиция на уеб страницата Change.org. В поддръжка на паметника към този момент има 9000 подписа при нужни 10 000.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР