2 891 - това в броят на материалите, свързани с

...
2 891 - това в броят на материалите, свързани с
Коментари Харесай

Разсекретиха над 2 800 секретни документа, свързани с покушението върху Джон Кенеди

2 891 - това в броят на материалите, свързани с убийството на 22 ноември 1963 година на 35-ия американския президент, който Съединените щати разгласиха онлайн. Това обаче, не е цялостният брой поверителни документи от Националния списък, свързани с покушението върху Джон Кенеди .

Даването на гласност на всички файлове беше отсрочени от американския президент Доналд Тръмп по гледище на някои държавни институции, включително  Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР.

Ще бъде забавено разсекретяването на някои " чувствителни " файлове в период от 180 дни, допълват от администрацията на президента. През това време държавните организации би трябвало да проучат още веднъж документи, с цел да се аргументират за какво те не би трябвало да се огласяват, показват източниците, поискали анонимност. По думите им,  в началото Тръмп не бил съгласен  да се спре публикуването на хиляди документи, само че най-после отстъпил.

По-рано поради изявления в американски медии, представител на съветското външно министерство дефинира като  " зверски клевети " опитите да се свърже с Русия убийството на Кенеди.  Повод за изказването на Мария Захарова са изказванията, че при пребиваването си в Съветския съюз, килърът Ли Харви Осуалд е имал опция да откри контакт със руските секрети служби и да премине съответното образование.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР