2,52% по-ниска цена на природния газ прогнозира Булгаргаз за второто

...
2,52% по-ниска цена на природния газ прогнозира Булгаргаз за второто
Коментари Харесай

2,52% по-ниска цена на газа за второто тримесечие засега

2,52% по-ниска цена на природния газ предвижда " Булгаргаз " за второто тримесечие на годината. Прогнозната цена е 42,93 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с първото тримесечие тя е по-ниска с 1,11 лева

Както е известно, „ Булгаргаз “ ЕАД води договаряния с ООО „ Газпром износ “ за понижение на доставната цена на природния газ за страната. Очаква се до края на февруари 2020 година, двете страни да се спогодят и цената на природния газ за българския пазар да бъде доста понижена. Веднага след сключване на съглашението „ Булгаргаз “ ЕАД ще изиска от КЕВР понижение на цената на природния газ още от началото на март 2020 година, както и преразглеждане на метода на ценообразуване, оповестяват от газовата компания.

Така че прогнозата за понижението не е дефинитивна. Но както законът задължава, месец преди " Булгаргаз " да подаде в КЕВР заявление за изменение на настоящите цени, компанията би трябвало да оповести в медиите планирана цена за второто тримесечие..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР