1984 е дистопичният роман на Джордж Оруел, публикуван през 1949

...
1984 е дистопичният роман на Джордж Оруел, публикуван през 1949
Коментари Харесай

Биг Брадър: Цитати от 1984 на Оруел, които са валидни и днес

" 1984 " е дистопичният разказ на Джордж Оруел, оповестен през 1949 година Въпреки че е от края на 40-те години, той за жалост се оказва настоящ и през днешния ден. 
1. " Но беше добре, всичко беше наред, битката беше завършила. Беше спечелил успеха над себе си. Той обичаше Биг Брадър. "
2. "... задачата на воденето на война е постоянно да бъде в по-добра позиция, с цел да се води друга война. "
3. " За първи път той усети, че в случай че желаете да запазите загадка, би трябвало да я скриете и от себе си. "
4. " Към бъдещето или към предишното, към времето, когато мисълта е свободна, когато хората са разнообразни един от различен и не живеят сами - до време, когато истината съществува и това, което се прави, не може да бъде анулирано: От епохата на еднообразие, от епохата на усамотение, от епохата на Биг Брадър, от епохата на двойно мислене - поздрави! "
5. " Никога повече няма да сте способни на елементарни човешки усеща. Всичко ще бъде мъртво във вас. Никога повече няма да сте способни на обич, или другарство, или наслада от живота, или смях, или любознание, или храброст, или честност. Ще бъдеш куха. Ще те изцедим празен и по-късно ще те напълним със себе си. "
6. " Трагедията, съгласно него, принадлежи на античното време, към времето, когато към момента е имало цялост на персоналния живот, обич и другарство и когато членовете на едно семейство са стояли един до различен, без да е належащо да знаят повода. "
7. " И в случай че всички останали одобриха лъжата, която партията наложи - в случай че всички записи описват една и съща история - тогава лъжата мина в историята и стана истина. „ Кой управлява предишното “ изведе лозунга на партията, " управлява бъдещето: който управлява сегашното управлява предишното ". "
8. " В последна сметка Партията щеше да разгласи, че двама и два направиха пет и вие ще би трябвало да повярвате. Беше неизбежно те да създадат това изказване рано или късно: логиката на тяхната позиция го изискваше. "
9. " Свободата е свободата да се каже, че две плюс две вършат четири. Ако това бъде предоставено, следва всичко останало. "
10. " Не виждате ли, че цялата цел на Newspeak е да стесни обсега на мисълта? В последна сметка ще създадем безусловно невъзможността за въображаемо закононарушение, тъй като няма да има думи, с които да се изрази. "

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР