Трейлърът на най-дългоочакваното родно филмово заглавие за годината е вече

...
Трейлърът на най-дългоочакваното родно филмово заглавие за годината е вече
Коментари Харесай

Филмът „Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината от 18 октомври

Трейлърът на най-дългоочакваното родно кино заглавие за годината е към този момент факт! Пълнометражният игрален филм „ Гунди – Легенда за любовта “ ще се появи на огромен екран на 18 октомври 2024 година, а формалният афиш и завладяващи нови фрагменти бяха пуснати публично по-рано през днешния ден. Продукцията ще наблюдава живота на огромния състезател – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди умира в автомобилна злополука. „ Гунди – Легенда за любовта “ ще опише за индивида Георги Аспарухов, който се пробва да балансира сред сполучливата си футболна кариера и персоналния живот, борейки се със системата, компликациите и тежките избори по пътя си. Вдъхновяващата история ще оживее пред феновете с помощта на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите на огромния план Андрей Арнаудов и Иван Христов от „ Междинна станция “.

Лентата ще ни върне обратно във времето - ще покаже България през 60-те и 70-те години и ще се концентрира върху едни от най-важните моменти в живота на определения за „ Футболист на столетието ” в България Георги Аспарухов – Гунди – по този начин, като че ли се случват пред очите ни. От оскъдно момче в крайния столичен квартал „ Редута ”, през класическа невъзможна обич с момиче от заможно семейство и фантазията за огромния футбол – по пътя си Гунди среща редица премеждия, които се пробва да преодолее с доста старания, почтеност и достолепие. А когато най-накрая сбъдва двете си огромни фантазии, системата се обръща против него. За да пресъздадат този нелек интервал от живота на Георги Аспарухов и ударите, които Партията му нанася, на екран ще забележим Пенко Господинов в ролята на сътрудник на Държавна сигурност и Владимир Люцканов в ролята на Генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Като част от актьорския състав и едни от най-важните фигури в живота на огромния български футболист, ще забележим Димитър Маринов в ролята на Аспарух – бащата на Гунди, Николай Урумов като треньора на „ Левски “ – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на „ Ботев – Пловдив “ – Георги Генов.

Във кино лентата ще забележим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач против Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола Националният тим се класира на Световното състезание в Англия, както и историята към главозамайващото предложение на „ Милан ”, пресъздадено по мемоари на единствения директен очевидец на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и съветник по сюжета на кино лентата.

Наред с актьорите в основните функции Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита), във кино лентата ще забележим още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В основна роля ще забележим и Стоян Радев (Зоро), който ще поддържа неразделно Гунди както в професионалния, по този начин и в персоналния му път

Подробности за „ Гунди – Легенда за любовта “ може да следите в формалните профили на продукцията:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР