192-ма шофьори бяха санкционирани днес от полицията в Пловдив за

...
192-ма шофьори бяха санкционирани днес от полицията в Пловдив за
Коментари Харесай

Полицията санкционира 192-ма шофьори за нарушения в Пловдив

192-ма водачи бяха глобени през днешния ден от полицията в Пловдив за осъществени от тях нарушавания.

105 водачи отнесоха  санкции с фиш, бяха написани  и 26 акта  за неспазване на пътните правила. Проверени са 350 моторни транспортни средства по метода " линеен метод ". В акцията са участвали  автопатрули на районните ръководства и секторите „ Пътна полиция “ и „ Специализирани полицейски сили “ на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.  Операцията  за повишение сигурността на придвижването е извършена от 8 ч. до 11 ч., а в хода й чиновниците са снели самоличността на 432 водачи и пасажери. Констатирани са общо 135 нарушавания на пътните правила.

Паралелна интервенция, само че по метода „ широкообхватен надзор “, денем е осъществена от екипи на Трето районно управление (на МВР). В обсега на инспекциите им на Карловско шосе в Пловдив са влезнали 93 моторни транспортни средства и 122 лица, а наложените административни наказания по Закона за придвижване по пътищата са  61.

Сред най-честите засечени нарушавания са били погрешно придвижване по пътното платно и неспазване на пътни знаци и маркировка – 67 броя. Следва лишаване преимуществото на пешеходец - 42 броя, не потребление на предпазни колани или каски – 13 броя. В шест случая водачите са разговаряли по мобилен телефон без нужното устройство, а в други 4 колите са били механически неизправни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР