190 000 мигранти са били спрени на българската граница през

...
190 000 мигранти са били спрени на българската граница през
Коментари Харесай

Близо 200 000 мигранти са били спрени на българската граница през 2022 година

190 000 мигранти са били спрени на българската граница през 2022 година . Това заяви при визитата си в Стара Загора служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи „ 24 часа “. През тази година натискът бил повишен и то с цели 30% .

Демерджиев изясни също по този начин, че откогато той е министър от Европейския съюз /ЕС/ сме получили 142 милиона евро за мигрантите . Той акцентира, че в Брюксел са изцяло наясно с казуса и са дали висока оценка на България за това, че страната ни охранява външната граница на Общността. Затова и се чака Европейски Съюз да отпусне още средства . С тях щели да бъдат разкрити спомагателни щатове в Министерство на вътрешните работи и да се закупят профилирани коли.

Министърът акцентира също по този начин, че обществеността има чувството за повишен мигрантски напън, тъй като се залавят нелегално влезнали чужденци навътре в страната . Но по-важното било, че България не позволява те да продължат към Западна Европа.

Демерджиев разяснява и случая със арестуваната в Хасковско бременна жена в седмия месец , която е превозвала четирима мигранти. Той изясни, че тя е позната на Министерство на вътрешните работи, тъй като е била хващана с опиати .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР