19-годишната Анита от Пловдив се нуждае от помощ в борбата

...
19-годишната Анита от Пловдив се нуждае от помощ в борбата
Коментари Харесай

19-годишната Анита от Пловдив има нужда от помощ в битката за живота си

19-годишната Анита от Пловдив се нуждае от помощ в битката с тежко заболяване . Момичето е студент и оказва помощ интензивно в развъждането на 6-годишното си братче, защото двамата живеят с възрастните си баба и дядо.

Анита страда от Синдром на Уилсън и се нуждае от незабавна трансплантация в Турция. Сумата от 180 000 лв. обаче е непостижима за родителите ѝ , които са разведени и живеят настрана. 

„ Води се тиха болест и първоначално протича напълно безсимптомно. Лекарите споделиха, че няма медикаментозно лекуване и ще се наложи да се направи чернодробна трансплантация. Варианти за донори бяха моите родители, само че защото съм рядка кръвна група, нещата стават по-сложни ” , споделя Анита Чобанова пред „ NOVA “.

В момента тя учи постоянно в Пловдивския университет и работи на цялостен работен ден , с цел да оказва помощ в развъждането на дребното си братче . Тя споделя, че той е нейната най-голяма опора в живота и повода да има вяра, че ще се оправи с тежкото заболяване.

Приятелите на Анита са организирали спонтанна акция по набиране на средства по улиците на Пловдив. Благодарение на обществените мрежи казусът на момичето е достигнал до доста хора с положителни сърца , които са дарили средства за лекуването. Кампанията продължава с набиране на средства в постройките на университети в цялата страна и в огромните вериги магазини.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР