19 души са били задържани по време на спецакция на

...
19 души са били задържани по време на спецакция на
Коментари Харесай

Спецакция в Бургас: Белезници щракнаха около ръцете на 19 души

19 души са били арестувани по време на спецакция на полицията в Бургас за противопоставяне на стандартната престъпност, миграционния напън и закононарушенията, свързани с политическите права на жителите.

Образувани са 8 бързи производства и 2 досъдебни производства . Проверени са 569 МПС и 809 лица, като са открити 2 лица, оповестени за търсене.

В 112 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави незаконна активност, също са осъществени инспекции. Със съдействието на чиновници от НАП-Бургас заради липса на фискално устройство са затворени 3 търговски обекта . Служители на Районното ръководство в Средец са иззели 80 литра алкохол без бандерол .

В Пето Районно ръководство е формирано бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 167, алинея 2 от Наказателния кодекс /НК/, а точно:

„ Който предложи или даде на другиго имотна полза за да го склони да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция или да гласоподава на референдум по избран метод се санкционира с отнемане от независимост от една до шест години и с санкция от 10 000 до 20 000 лв.. “

Производството е формирано с разпити на очевидци , съгласно които са им били препоръчани по 50 лв. , с цел да гласоподават на идните избори за съответна политическа партия . Извършителят на закононарушението е арестуван и е осъществено претършуване в дома му. Предстоят разпити пред арбитър на очевидците и разпознавания.

Служители от Районното ръководство в Поморие са арестували малолетен юноша от крайморския град, като са намерили и иззели близо 50 грама амфетамин и марихуана, готови за разпространяване. Помориецът е арестуван за период до 24 часа.

В резултат на полицейските дейности на чиновници от отдел „ Криминална полиция “ при ОДМВР-Бургас и Районното ръководство в Руен за осъществени иманярски дейности са тествани два адреса в селата Череша и Добра поляна, населявани надлежно от 32-годишен мъж и 55-годишен престъпно проявен , правил и преди време иманярска активност. Намерени и конфискувани са металотърсачи, както и разнообразни предмети с културно-историческа полезност /римски монети и елементи от накити/, които ще бъдат предадени на експерти за датиране. Двамата мъже са арестувани за период до 24 часа. Работата по случая продължава.

В продължаващата полицейска интервенция са включени екипи на „ Охранителна полиция “, „ Пътна полиция “, „ Икономическа и престъпна “, бургаската „ Жандармерия “ и НАП-Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР