183 нови социални жилища в Благоевград очакват своите наематели. Новите

...
183 нови социални жилища в Благоевград очакват своите наематели. Новите
Коментари Харесай

Кога ще започне настаняването в новите социални жилища в Благоевград?

183 нови обществени жилища в Благоевград чакат своите наематели. Новите жилища са разнообразни по величина, като има и особено пригодени за трудноподвижни хора.

Благоевград

В наредбата, която би трябвало да бъде утвърдена от седемчленна комисия, са заложени две целеви групи, като първата от тях включва родители с деца, многодетни майки, малолетни родители и деца с увреждания. Във втората са включени хора в риск от беднотия и обществено изключване.
Иво Георгиев- основен специалист жилищна политика в община Благоевград: Задължителното изискване и за двете групи е лицето да има непрекъснат адрес на територията на Благоевград през последните три години, наложително да няма недвижимо имущество на свое име, както и да е направило разпоредителна договорка през последните пет години.
Другото значимо изискване е децата на родителите утвърдени от комисията, наложително да посещават учебно заведение и да имат персонален доктор.

Срокът за който наемателите ще употребяват жилищата, е три години, а наемът е 70 стотинки за квадратен метър потребна повърхност.

След приключване на тригодишния контракт, той няма право да бъде удължаван. По този метод ще се даде опция и на други фамилии в потребност да се възползват от обществената услуга. Единственото, което остава да се довърши в трите жилищни блока, е слагането на електромери. Комплексът се отоплява на газ, от лична централа, която е минала сполучливо пробните проби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР