18-годишният Илия Стоянов, който се бореше за живота си след

...
18-годишният Илия Стоянов, който се бореше за живота си след
Коментари Харесай

Зверски пребитият Илия разказа какво точно се е случило във фаталната вечер, когато бе нападнат пред бургаска дискотека

18-годишният Илия Стоянов, който се бореше за живота си след нанесен побой пред бургаска дискотека, излезе от реанимация. Екшънът с момчето се разигра в ранните часове на 11-ти февруари. Сигналът е обаче е подаден три дни по-късно, когато Илия се утежнява и е признат в болница в резултат на контузиите.

Обвинен за нападението е футболната вяра Радостин Нгуен, който след случая изчезва, а откакто е оповестено, че се търси, той самичък отива в столично Второ РУП, придружаван от майка си.

Ден преди да се съобщи Нгуен показа своята версия, а точно, че е жертва на шантаж. Пострадалият го изнудвал за пари, като футболистът показва даже и скрийншот. Не такава е обаче версията на пребития Илия, който повече от 10 дни лежа в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, където лекарите се бореха за живота му.

Дванадесетокласникът е изместен в отделението " Уши, нос, гърло " на УМБАЛ-Бургас. До него има цяла войска от младежи - негови съученици, родственици и другари, измежду които аверът му, с които били в нощта на побоя.

" Излязох от дискотеката и извън чаках мой другар да пристигна, с цел да си хванем такси. През това време чух, че имаше разправии сред едно момче и охранители на нощния клуб. Опрях се на стената и си гледах телефона. Изведнъж усетих мощни удари по лицето му. Дори не разбрах какво се случва ", описа Илия пред " Флагман ".

Първоначално момчето си е помислило, че нищо му няма, само че след това се влошило. Няколко дни по-късно го одобряват в болница, а по-късно го местят в реанимация, защото има кръвоизливи. Илия губи доста кръв, живота му е в заплаха и афишират дарителска акция, с цел да може го спасят. Само за ден стотици се отзовават на апела на околните му.

Илия се свързал с Радостин още в деня на нападението, с цел да му каже кой е и какво е решил да предприеме. Обвиненият в нападението му се извинява, само че не е шантажиран, както твърди. Именно Нгуен предлага пари на Илия, с цел да потулят случая и да не се стига до съд. Това се вижда и на скрийншотовете от диалога им.

" Той е изпратил до медиите единствено частта, която на него му отърва. Защо не е дал целия диалог, с цел да може истината да излезе нескрито? ", пита потърпевшият Илиян от болничното легло.

Близките му пък са възмутени от държанието на Нгуен. Те се питат за какво не е посочил съпричастност, даже когато Илия е бил в реанимация и търсели кръводарители.

" На апела ни се отзоваха десетки непознати на Илия. Поне тогава можеше да покаже, че съжалява за постъпката си и да помогне. Вместо това той блокирал Илия от фейсбук, за не му написа очевидно повече ", споделя бащата на потърпевшото момче Веселин.

На въпрос за какво сигналът за побоя е подаден едвам на 14-ти февруари, той дава отговор: " Изчаках Илия да се съвземе, с цел да ми опише тъкмо какво е станало. Исках да бъда сигурен, че не е имало спор сред двамата, а става въпрос нахлуване без причина ".

Илия към този момент е по-добре, само че се усеща изнемощял, хемоглобинът му към момента е доста под нормата. Вероятно ще остане още няколко дни в болница, след което ще продължи лекуването си у дома. Доста време ще му отнеме да се възвърне и да се върне още веднъж в класната стая, което е съдбовно, защото би трябвало да се приготви за матури и кандидатстудентски изпити.

Неотлъчно до него са най-близките му - родителите и приятелите му, които в часа на рандеву изпълниха болничната стая, с цел да видят положителния си приятел. Те с неспокойствие чакат Илия да оздравее изцяло и да се върне още веднъж при тях.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР