18.3% е била смъртността сред хоспитализираните пациенти с КОВИД-19 в

...
18.3% е била смъртността сред хоспитализираните пациенти с КОВИД-19 в
Коментари Харесай

„Индекс на болниците“: 18.3% е смъртността сред хоспитализираните пациенти с КОВИД

18.3% е била смъртността измежду приетите в болница пациенти с КОВИД-19 в лечебните заведения в страната през миналата година. Това демонстрира разбор на „ Индекс на лечебните заведения “, направен въз основата на данните, които лечебните заведения подават в електронната система на Министерство на здравеопазването.

В 215 лечебни заведения у нас през предходната година е имало 155 422 приети в болница пациенти с КОВИД-19. 18.3% от тях или общо 28 379 души са умряли, демонстрират формалните данни. В интензивните отделения са били лекувани 16 033 от пациентите с КОВИД-19 или 10.31% от всички приети в болница с тази диагноза.

Въпреки че междинната смъртност е била 18.3%, индикаторът варира в необятни граници – от 0 до 35 %, в обособените лечебни заведения. В случая това се дължи най-много на другия тип лечебни заведения и на техния предмет на активност – в единия случай става дума за интензивно лекуване на пациенти с КОВИД, а в другия за лекуване на различен вид патология, при което е било намерено и съществуването нa зараза с вируса Sars-Cov-2.

„ Индекс на лечебните заведения “ е взаимна самодейност на „ Галъп интернешънъл болкан “ и профилирания уебсайт clinica.bg. Нейната цел е да даде повече бистрота за активността на лечебните заведения при някои социалнозначими диагнози.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР