170 соларни панела са монтирани на покрива на закрития басейн

...
170 соларни панела са монтирани на покрива на закрития басейн
Коментари Харесай

Соларни панели захранват общинския басейн в Созопол


170 слънчеви панела са инсталирани на покрива на закрития басейн в Созопол
(снимка: Община Созопол)

Oбщинският плувен басейн в Созопол към този момент се зарежда с възобновима сила. Проектът е осъществен със обществена инвестиция в размер на 133  000 лева от Shell и нейни сътрудници и с поддръжката на Общината.

На покрива на закрития басейн са инсталирани 170 слънчеви панела със съответното съоръжение и e обезпечено енергийно дейно осветяване. Разчетите демонстрират, че слънчевата система ще пести 39 000 кг на година и ще създава електричество, задоволително за зареждане на 5 000 000 смарт телефона.

„ Ще понижим и разноските за електричество с над 12 000 лева на година. Спестените средства ще можем да пренасочим към значими сфери като развиването на спорта и културата в града ”, Тихомир Янакиев, кмет на Община Созопол.
още по тематиката
В последните четири години Shell и сътрудниците ѝ са вложили близо 2 000 000 лева в разнообразни просветителни и обществени планове в общините по Южното Черноморие.

Компанията си слага за цел бизнесът ѝ в международен мащаб да е безпристрастен във връзка с до 2050 година или по-рано, по думите на Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР