17-те украинци заедно с 10-те им деца ще бъдат настанени

...
17-те украинци заедно с 10-те им деца ще бъдат настанени
Коментари Харесай

17-те украинци с 10 деца пристигат в Пловдив на 3 март, осигуриха им къща, за да са заедно

17-те украинци дружно с 10-те им деца ще бъдат настанени в частна къща, обезпечена от пловдивчани. Бежанците бяха в контакт с Община Пловдив, само че са предпочели това, което им предлага Моника Рахнева. Причината е, че те ще бъдат дружно, а също по този начин може да се употребява по-дългосрочно.

Припомняме, че Община Пловдив предложи бежанците да бъдат настанени в Младежкия център, само че до края на март, защото по-късно има резервации по обмени. Градските управляващи могат да предложат още стаи в Старческия дом,както и общежитията на УХТ и ТУ – Пловдив.

Моника Рахнева съобщи, че 27-те украинци, измежду които има и две бременни дами, ще тръгнат от Молдова в сряда, като се чакат на 3 март в Пловдив. Това, от което има потребност са надуваеми или сгъваеми кревати, както и завивки. За бедстващите украински жители е обезпечено хранене, юрист, който да им помогне с документите, както и акушер-гинеколог, който да следи бременните дами. С нея може да се свържете на телефон:0896 722705

Днес в Областна администрация бе основан и координационен център „ Пловдив – Украйна”. Той ще спомага на всички бежанци, които идват от Украйна, както с вадене на документи, обезпечаване на заслон, по този начин и намиране на работа и места в просветителната система.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР