17-ото издание на празника „Изворът да не пресъхва”, който се

...
17-ото издание на празника „Изворът да не пресъхва”, който се
Коментари Харесай

Над 400 деца и младежи се събират на фолклорен празник в Стара Загора на Цветница

17-ото издание на празника „ Изворът да не пресъхва ”, който се провежда за продължаването на българската традиция. Деца и младежи от фолклорни сформира от цяла старозагорска община ще се изявяват с достоверни песни и танци и ще покажат национални традиции от пролетните празници на откритата сцена в парк " 5-и октомври ".
В празника ще вземат участие повече от 400 деца - от девет детски градини, от Основно учебно заведение (ОУ) „ Св. Св.Кирил и Методий " в с. Хан Аспарухово, VI ОУ ”Св. Никола” и XII ОУ в Стара Загора, Средно учебно заведение " Максим Горки " и Търговска гимназия " Княз Симеон Търновски. В пъстротата на Цветница ще се включат и ученици на фолклорни групи от читалищата в селата Дълбоки, Калитиново, Горно Ботево, както и съставът на Народно читалище ”Кольо Ганчев” (НЧ) - Стара Загора. Сред участниците са и Детско-юношеският национален хор ”Жарава”, Детският фолклорен отбор ”Траянци” и Фолклорна групировка " Китчица ".
Организатори на празника „ Изворът да не пресъхва” са община Стара Загора и НЧ " Развитие 1878 " - с. Дълбоки. Ако времето е неприятно, празникът ще се организира в залата на отбор „ Загоре”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР