17-годишната ни млада тенис надежда Симеон Терзиев заедно с партньора

...
17-годишната ни млада тенис надежда Симеон Терзиев заедно с партньора
Коментари Харесай

Сребро за Симеон Терзиев още при първото му участие на ITF турнир за мъже

17-годишната ни млада тенис вяра Симеон Терзиев дружно с колегата си Пьотр Несторов, доближи до край на двойки още при първото си присъединяване при мъжете на шампионат от серията "Фючърс " на ITF с награден фонд 15 хиляди $, който се организира в Бургас. Турнирът е от календара на интернационалната федерация по (ITF) и носи точки за международната класация.

Терзиев и Несторов започнаха решително шампионата, кото надиграха в първи кръг македонците Мицов и Йотовски с 6-3, 7-5.

В мача от втори кръг, Терзиев/Несторов с доста добра игра, взеха първият сет против тандема Димитров/Киселков. Вторият сет стартира с по-плаха игра на Терзиев/Несторов и пасив от 1:4, който овладяха ситуацията и съумяха да обърнаха резултата в своя изгода до 5:4. Веднага по-късно последва поврат за Димитров/Киселков, които взеха превес, довеждайки резултата до 5:6 и 30:40 в своя изгода. Терзиев/Несторов демонстрираха забележителна душeвност, отразявайки идващите два мач бола и вкараха мача в тайбрек, който завоюваха с 7:4.

Мони Терзиев и Пьотр Несторов се класираха за финалната фаза след трагична победа над сънародниците си Александър Лазаров и Габриел Донев с резултат 3-6, 7-6(5), 10-4. Повтаряйки предходният мач, при 5:6 за Лазаров/Донев във втория сет, Терзиев/Несторов още веднъж избавиха два мач бола, с цел да влязат в тайбрека.

Все отново умората и напрежението си споделиха думата за младите очаквания Терзиев и Несторов, които бяха спрени на финала от поставените под номер 1 германци Лука Гелхард и Кай Венхелт с резултат 6-3, 6-3.
До края на годината на Симеон Терзиев му предстоят още два шампионата категория ITF J2, които ще се проведат в Израел, както и подготовка за присъединяване в Австралия Опън.

В момента младият българин е 135-и в международната класация за младежи и при вярно стичане на събитията ще нападна всички огромни шлемове идната година.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР