17-годишна от Казанлъшко получи условна присъда за убийство на новороденото

...
17-годишна от Казанлъшко получи условна присъда за убийство на новороденото
Коментари Харесай

17-годишна с условна присъда за удушеното си бебе


17-годишна от Казанлъшко получи условна присъда за ликвидиране на новороденото си бебе.

На 1 март тази година в казънлъшко село малолетната съзнателно е умъртвила новороденото си момченце незабавно след раждането му посредством удушаване.

На първото правосъдно съвещание подсъдимата призна напълно виновността си и изиска да се възползва от законовата опция за осъществяване на кратко правосъдно разследване, при което избраното наказване се понижава с една трета.

На 10 септември Районният съд в Казанлък призна подсъдимата за отговорна и наложи наказване от 1 година и 4 месеца "лишаване от независимост " условно с изпитателен период от 3 години, оповестиха от прокуратурата.

За случая са съобщили лекари от болничното заведение, където момичето е постъпило с затруднения след раждането. Тъй като тя не дала пояснения къде е детето, лекарите се обадили в полицията.

Според следствието майката е удушила с ръце своето бебе. Момичето родило на 1 март, дни по-късно бебето било намерено във фризер в изоставена сграда в село Средногорово, където момичето е живеело с бащата на детето и личния си татко. Тримата са българи, не са от селото. Дошли там преди година, само че никой не знае от кое място.

Непълнолетната Петя е умъртвила бебето си минути откакто го е родила. 23-годишният татко Стефан е желал да се обадят на Бърза помощ, само че момичето е отказало.

Впоследствие той е поставил бебето в найлонова торба и в неработещ ледник. Там то било намерено от проверяващите, дружно с плацентата от ражданетето.

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора./www.dnes.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР