17 години затвор постанови състав на Окръжен съд- Кюстендил за

...
17 години затвор постанови състав на Окръжен съд- Кюстендил за
Коментари Харесай

17 г. затвор за убийство при бой между роми в Дупница

17 години затвор постанови състав на Окръжен съд- Кюстендил за 43- годишния Йордан М., приет за отговорен в ликвидиране, осъществено с особена свирепост. Инцидентът е от 27 септември 2015 година, на кръстовището на улиците " Булаир " и " Драгой Болярин " в Дупница, а гибелта е настъпила на 13 ноември 2015 година в столично здравно заведение. Пострадалият Л. Л., от самото начало след всеобщия спор сред две ромски семейства, е бил в кома. Той е инцидентно попаднал на мястото на спора, излизайки от локално заведение.

Съдът призна Йордан М. за невиновен и го оправда по повдигнатото обвиняване, че убийството е осъществено по изключително непосилен за потърпевшия метод.

Съдът, под председателството на арбитър Пенка Братанова, със арбитър докладчик по делото Надя Георгиева, в състав с 3-ма правосъдни заседатели, осъди Йордан М. да заплати на гражданските ищци - брачната половинка и децата на потърпевшия, сумите от по 150 000 лева за всеки от тях, представляващи обезщетение за неимуществени вреди вследствие на закононарушението, изразили се в болки и премеждия, ведно със законната рента, считано от датата на гибелта на потърпевшия. Йордан М. е наказан да заплати по 120 000 лева на родителите на Л. Л. и 50 000 лева на неговия брат, като отхвърля исковете на всички цивилен ищци за разликата до претендираните 200 000 лева

Подсъдимият е наказан да заплати и разноските по делото, включително и сумата от 37 600 лева, представляваща държавни такси върху почетения размер на гражданските искове.

Присъдата може да се апелира и стачкува пред САС в 15- дневен период, считано от през днешния ден.

Окръжен съд – Кюстендил удостовери взетата във връзка с Йордан М. мярка за неотклонение " Задържане под стража ", предвид на ефикасната присъда. Това определение предстои на обжалване пред САС в 7- дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР