16 от 20-те лекари в болницата в Карлово подадоха оставка

...
16 от 20-те лекари в болницата в Карлово подадоха оставка
Коментари Харесай

Масови оставки на лекари в карловската болница

16 от 20-те лекари в болничното заведение в Карлово подадоха оставка поради открития преди два дни незабавен кабинет, съобщи БГНЕС.

Според медиците от кабинета няма потребност. Те са на мнение, че с него даже ще се затрудни медицинският личен състав и няма да докара до по-добро обслужване на пациентите, които и в този момент се обслужват от „ Спешна помощ “ в града.

„ Не знаем претекстовете, на нас никой не ни е изискал мнението дали този кабинет е необходим или не “, съобщи доктор Дориана Маринова, която оглавява лекарската гилдия в Карлово.
Директорът на болничното заведение в Ямбол желае полицейска защита за личния състав Близки на инфектирани нападали медиците, в лечебното заведение не доближава личен състав
Медиците към този момент са уведомили Министерство на здравеопазването, Националния действен щаб, Българския лекарски съюз и регионалния шеф Дани Каназирева, от които желаят анулация на решението.

Д-р Маринова съобщи, че шефът на болничното заведение доктор Христо Пелев е бил осведомен за настроенията на екипа още на 5 май. Той обаче не се е съобразил с него. „ Отговор няма нито от кмета, нито от Общинския съвет или пък от регионалната администрация “, сподели още доктор Маринова.
Колеги от Спешната помощ изпратиха умрялата от COVID-19 лекарка Д-р Нели Пандова умря след лекуване в столична болница
„ Преди сме работили две вътрешни отделения с по 17-18 индивида, в този момент сме 5 индивида. Как? “, попита завеждащият Вътрешно поделение доктор Мария Абрашева.

По думите ѝ оставките са вследствие на това, че не са поискали да ги чуят. Според нея в случай че един доктор напусне, цялото поделение си отива.

В понеделник следва среща на медиците с локалната власт, с цел да се търси решение на проблема
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР