16-годишна ученичка без сериозни здравословни проблеми се превърна в най-младият

...
16-годишна ученичка без сериозни здравословни проблеми се превърна в най-младият
Коментари Харесай

Най-младата жертва в Европа е на 16 г. - в топ форма и само с лека кашлица

 16-годишна ученичка без съществени здравословни проблеми се трансформира в най-младият човек в Европа, умрял от COVID-19, съгласно отчети. Момичето - единствено разпознато като Жюли А. - умря късно във вторник в болница " Некер " в Париж след единствено " лека кашлица, сподели фамилията й пред френски медии.

" Това е отвратително ", сподели майката на момичето, Сабин, пред Agence France-Presse (AFP). 

Семейството й изясни в изявленията, че тя е нямала здравословни положения, които да ги карат да се тормозят, че е изложена на риск.

" От самото начало ни споделиха, че вирусът не визира младежите. Ние повярвахме в това, като всички останали “, сподели майка й пред AFP.

" Жюли имаше единствено лека кашлица предходната седмица. Влоши се този уикенд със слуз и в понеделник отидохме да я види персоналният доктор. Именно той й слага диагнозата " дихателна непълнота ". Преди това момичето не е имало болести ", споделя още сестра й.

Според шефа на националната здравна работа на Франция, професор Жером Саломон, тази информация е " значима, защото тежките форми при младежите са извънредно редки ". Но професор Риу изяснява, че даже и в случай че за най-младите има доста дребен риск, то с увеличението на инфектираното население се усилва и броят на доста по-младите пациенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР