16 души са с хранително натравяне след консумация на месни

...
16 души са с хранително натравяне след консумация на месни
Коментари Харесай

16 души с хранително натравяне в санданско село, яли кюфтета на годеж

16 души са с хранително натравяне след консумация на месни артикули в село Склаве, община Сандански. Това заяви доктор Веселка Мончева, шеф на Дирекция „ Надзор на заразните заболявания " към Регионална здравна ревизия (РЗИ)-Благоевград пред „ Фокус ". Част от потърпевшите са деца. По думите й са взети всички нужни ограничения и проби от страна на инспекторите.
В понеделник е подаден сигнал на тел. 112 за недоволства на поданици на селото от ромски генезис. Всички те са консумирали кюфтетата на годеж в селото в неделя. Някои от тях са яли от кюфтетата и в понеделник заран.

11 са деца и са настанени във филиала на болница „ Югозападна " в Петрич, а възрастните в инфекциозното поделение на МБАЛ-Благоевград, осведоми БГНЕС. Сред натровените има и бременна жена.

Всички приети в болница са с повръщане и стомашно неразположение, откакто храната е съхранявана погрешно поради топлото време.

Вчера чиновници на РЗИ-Благоевград, бяха изпратени по неотложност да ревизират дома, в който е проведен годежът, на който са участвали 50-ина посетители, за които са приготвени 600 кюфтета, закупени от Сандански.Взети са тайни от натровените, както и проби от храната, която са консумирали. Резултатите ще станат ясни след няколко дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР