15-тото издание на Международния панаир на традиционните занаяти се открива

...
15-тото издание на Международния панаир на традиционните занаяти се открива
Коментари Харесай

Етъра откри Международния панаир на занаятите

15-тото издание на Международния панаир на обичайните занаяти се открива през днешния ден в етнографския музей навън " Етър " край Габрово. Изложението ще продължи до 6 септември. В петдневния празник ще вземат участие над 120 майстори занаятчии от България и чужбина.съобщиха от музея.

Представяните предмети са ръчно направени и са свързани с национални или локални художествени обичаи. В ревюто ще вземат участие майстори от България, Република Южна Африка, Судан, Хърватия, Сърбия, Русия и Румъния.

Международната майсторска конкуренция тази година е по иконопис. Участниците - зографи от България, Русия, Украйна, Румъния и Албания, ще разпространяват обичайните иконографски школи с присъщите за тях техники и сюжети.

 1970180

Победителят в конкуренцията по традиция получава премията " Сребърна хлопка " и правото на независима галерия в комплекса " Етър ", съобщи бТВ.

Днес е откриването и на изложбата базар " Текстилни произведения ", с която се показва Марияна Георгиева от Пловдив, победител в майсторската конкуренция " Тъкане на колани на кори " през 2016 година
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР