15 птици от защитени видове са спасени от експерти на

...
15 птици от защитени видове са спасени от експерти на
Коментари Харесай

Спасиха 15 птици от защитени видове

15 птици от предпазени типове са избавени от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив от началото на юли, оповестиха от инспекцията. Тринайсет от тях са от типа бял щъркел (Ciconia ciconia) и две горски ушати сови (Asio otus).

Повечето от откритите птици са млади екземпляри, паднали от гнездата си при опит за хвърчене и получили разнообразни пострадвания, осведоми Дарик. Голяма част от сигналите за бедстващи птици са подадени от Съединение, Асеновград, Радиново, Стамболийски и Войсил. Откритите екземпляри са изпратени за лекуване в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Експертите предлагат, когато се открие младо пиле да се поставя на клон на дърво или на покрива на постройка в региона, където е открита. През лятото дребните екземпляри на горска ушата сова нормално се пробват да летят независимо и постоянно падат от гнездата. Родителите им ги откриват и не престават да се грижат за тях.

Когато пък засегнати щъркели се видят на електрически стълбове, се предлага да се потърси помощ от локалното електроразпределително сдружение посредством кмета на обитаемото място, с цел да бъдат върнати назад в гнездата им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР