15-годишната Лия Китъчн от Торнгамбалд, Великобритания, едва не се погуби,

...
15-годишната Лия Китъчн от Торнгамбалд, Великобритания, едва не се погуби,
Коментари Харесай

Момиче преживя два инсулта заради шини – парче от метала ѝ се заби в сърцето

15-годишната Лия Китъчн от Торнгамбалд, Англия, едвам не се погуби, до момента в който си слагаше шини на зъбите, написа в. " Дейли мейл ". Около седмица след визитата при зъболекаря момичето почнало да се оплаква от висока температура и болки в главата, а по-късно то претърпяло два микроинсулта.


Когато се Лия почувствала неприятно, майка ѝ помислила, че момичето се е разболяло от грип. Състоянието на ученичката обаче бързо се влошавало: тя почнала да припада, наложило се да я одобряват по неотложност в болница. Първоначално лекарите заподозрели, че момичето има менингит, само че същинската причина за ужасното ѝ положение бил ендокардит. " Седяхме на леглото ѝ и тя попита по какъв начин сме се озовали там. Лекарят попита Лия, по кое време се е родила и тя не можеше да отговори ", споделя майка ѝ.

Впоследствие станало ясно, вследствие на проучвания, че парче метал от шините влезнал в сърцето на момичето и предизвикал зараза. В резултат 15-годишната Лия Китчън претърпяла два мкроинсулта. Медиците достигнали до извода, че момичето може да бъде избавено единствено с открита интервенция на сърцето.

Оперативната интервенция траяла цели пет часа и половина. След нея на Лия се наложило да лежи в болница осем седмици. Сега животът на момичето е отвън заплаха, само че ѝ следва постоянно да върви на медицински контролни прегледи. Медиците се притесняват, че Лия в никакъв случай няма да може да се възвърне изцяло. Сега майката на момичето се старае да увеличи информираността на обществото по отношение на заплахата от шините. " Дори не може и да си визиите, че такова нещо може да се случи с вашето дете. Но всички деца с шини са в зоната на риска, както и децата с татуировки ", споделя майката на Лия.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР