15 чуждестранни маскарадни групи ще вземат участие в 29-ия Международен

...
15 чуждестранни маскарадни групи ще вземат участие в 29-ия Международен
Коментари Харесай

10 хиляди кукери ще участват на фестивала Сурва в Перник

15 задгранични маскарадни групи ще вземат присъединяване в 29-ия Международен фестивал на Маскарадните игри „ Сурва “, който ще се организира в Перник от 27 до 29 януари. Те ще покажат неповторимите си костюми и обичаите си освен на площада в града, само че и на втората сцена пред Двореца на културата, съобщи БНР.

Пред перничани и гостите на града ще се показват групи от Гърция, Румъния, Сърбия, Италия, Словения, Албания, Северна Македония, Черна Гора и Хърватия. Сред участниците са харесваните от всички куренти от град Птуй, Словения. След няколкогодишно спиране на фестивала се завръщат и дондолашите от Чавле, Хърватия. Със страховитите си маски те също са измежду любимците на публиката. Чаровниците от карнавала в град Струмица, Северна Македония и Лесковачкия карнавал още веднъж ще изненадат всички с костюмите си, които на всеки фестивал в Перник са все по-пищни и разнообразни.

Международният фестивал „ Сурва ” е напът да бие личните си върхове. Близо 10000носители на маскарадната традиция от страната и чужбина са декларирали присъединяване в Перник.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР