14 непълнолетни са изведени от нощни заведения при специализирана операция

...
14 непълнолетни са изведени от нощни заведения при специализирана операция
Коментари Харесай

Полицейска спецакция, хванаха десетки непълнолетни в дискотеки и казина

14 малолетни са изведени от нощни заведения при профилирана интервенция на ОДМВР-Сливен, оповестиха от ОДМВР - Сливен.

През нощта на 18 против 19 май на територията на ОДМВР-Сливен е извършена полицейска интервенция за застраховане сигурността на децата на публични места, ограничение на противообществените прояви и закононарушения от и против малолетни и малолетни лица, свързани с наркотични субстанции и безнадзорност.

Служители на районно управление (на МВР) - Сливен са направили инспекции в 5 нощни заведения и 4 игрални зали. В 3 от тестваните заведения са открити 10 малолетни лица, без придружители. Всички са отведени в РУ-Сливен, като на родителите са формирани актове по Закона за протекция на детето и протоколи за предизвестие по Закона за Министерство на вътрешните работи.

В град Котел е открит случай на владеене на наркотични субстанции, за който е арестуван 29-годишен мъж и е формирано бързо произвеждане. На територията на РУ-Котел са тествани 35 лица, 10 увеселителни и питейни заведения и 2 зали за хазарт.

Съставени са 5 протокола за предизвестие, като единият е за неупражнен наставнически надзор по Закона за протекция на детето. В хода на интервенцията на територията на районно управление (на МВР) - Нова Загора са установени 11 нарушавания на ЗДвП и ЗБЛД. В нощни заведения са открити три малолетни лица, за което на родителите са формирани 1 акт и 2 протокола за предизвестие. Проверките са осъществени в 5 заведения и 4 игрални зали за
хазарт.

В хода на интервенцията на територията на районно управление (на МВР) - Твърдица не са установени нарушавания. Не са позволени произшествия и нарушение на публичния ред.

Операциите по противопоставяне на закононарушения от и против малолетни и малолетни лица на територията на ОДМВР - Сливен не престават.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР