14 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща

...
14 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща
Коментари Харесай

14 проекта ще бъдат подкрепени от Vivacom Регионален грант

14 цивилен организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 62 758 лв. в 8-ото издание на Vivacom Регионален грант. Средствата ще бъдат употребявани за осъществяване на планове в областите обучение и запазване на околната среда в границите на една година.

„ Тази година отчитаме рекордно висок интерес към Vivacom Регионален грант – получихме 360 кандидатури от цялата страна, а над 75% от организациите вземат участие за първи път в самодейността. За нас това е удостоверение за смисъла и изгодата от тази стратегия. Вярваме, че образованието и опазването на околната среда са основни за устойчивото развиване на всяко обитаемо място, без значение от неговата локация и величина, по тази причина фокусираме напъните си в тези две области “, показа Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.
С грантовете дарени в осмото издание на самодейността, общата стойност на сумата, с която Vivacom поддържа гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лв.. Средствата са в интерес на 108 плана, на 98 организации от 81 обитаеми места.
„ Като член на журито, всякога, когато чета прелестните хрумвания на организации от цяла България, за смяна, тук и в този момент – се зареждам с сила и религия в това, че всичко зависи от нас и нашата отдаденост към общностите, в които живеем. Затова поддръжката на Vivacom посредством програмата Регионален грант е извънредно значима. Тя предизвиква промени в позитивна посока и подкрепя районното развиване “, показа Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право, дълготраен сътрудник на самодейността.

Проектите, които ще бъдат подкрепени в границите на 8-ото издание на Vivacom, са:

„ С две ръце и огромно сърце “, Фондация Стрей Шийп
„ Отвъд стената – дружно на премеждие “, Фондация Арт Бюро
„ И от мен зависи “, Сдружение Чиста Струма
„ АЗ СЪМ КОСТАНДОВО “, НЧ Просвета -1919, гр. Костандово
„ Млади Еко Реактори “, Сдружение с нестопанска цел „ Младежки и цивилен начинания в Розовата котловина ”
„ За да не върви водата на кино “, НЧ Селска пробуда – 1925, с. Горно Пещене
„ Еко-приобщаващи игри “, Сдружение Знание
„ Планината преподавател и подстрекател “, НЧ Родопска искра - 2020, с. Лилково
„ Да смачкаме отпадъците “, Училищно настоятелство при СУ Христо Ботев
„ Back to school – идея природозащита “, Българска фондация Биоразнообразие
„ Еко карнавал “, Студио за документален спектакъл ВОКС ПОПУЛИ
„ Климатична просвета в класната стая “, Сдружение Горичка
„ Симулатор – стимулатор “, Обществен център за околна среда и стабилно развиване
„ Еко-камионче за топла храна ", Фондация Доброволците на Св. Георги

Повече информация за финалистите можете да откриете.

За United Group:

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на близо 2,6 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на
потребителите най-атрактивната селекция на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.
От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

За Български център за нестопанско право (БЦНП):

БЦНП е фондация в социална изгода, която 20 години оказва поддръжка при разработване и използване на закони и политики за развиване на гражданското общество, гражданското присъединяване и положителното ръководство в България. БЦНП следва задачата си, вярвайки, че гражданските организации могат да бъдат устойчиви и самостоятелни, да са по едно и също време коректив и сътрудник на институциите, като пазят правата и свободите ни и са мотор за развиването на обществото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР