14-годишно момче се удави в басейн в двора на Център

...
14-годишно момче се удави в басейн в двора на Център
Коментари Харесай

14-годишно дете се удави в басейн в център от семеен тип

14-годишно момче се удави в басейн в двора на Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания. Инцидентът е станал, до момента в който настанените в дома закусват. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Преди междинната закуска трима от настанените в Центъра дружно с детегледачката са почистили басейна, по-късно се прибрали, като заключили врата към двора. Басейнът е с дълбочина 50 см.

" Това момче, което е потърпевшо, е било до тях, до момента в който закусват, изгубват го от погледа… Много съобразително е излязъл в случай, че директният излаз е бил заключен. Независимо от усложненията от ходенето, доста бързо се е случило. Веднага се намесва и счетоводителката, която стартира да му прави изкуствено дишане ", сподели пред Българска национална телевизия доктор Светлана Маркова, заместник-кмет по опазване на здравето и обществена политика в община Шумен.

Детето умира, до момента в който в Центъра чакат идването на колата за спешна помощ. Утре следва да бъде направена аутопсията. Следствените дейности не престават.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР