14 бременни диви кози са избити по брутален начин в

...
14 бременни диви кози са избити по брутален начин в
Коментари Харесай

Скандал с 14 убити бременни диви кози в парк Пирин

14 бременни диви кози са избити по жесток метод в парк " Пирин ", сигнализира през фейсбук природозащитникът Тома Белев, който е и началник на Асоциацията на парковете. Драмата се е разиграла в региона на Каменица.

Белев разгласява фотоси в собствен пост в обществената мрежа.

" Да убиеш женско бременно животно, е безчовечие. Да убиеш 14 диви кози, е огромно безчовечие. Уроди. Не единствено тези, дето са стреляли. Но и тези, дето ръководят опазването на природата, само че не разграничават бук от дъб. И тези, дето раздават ловни концесии на ръба на националните паркове. И тези, дето гласоподават бюджета на парковете, който заплаща заплата от 600 лв. на рейнджърите да гонят бракониери. Уроди. Уроди ", написа под фотосите Белев. Постът му към този момент е прикрит от фейсбук, тъй като нарушава стандартите на обществената мрежа.

Белев не е сезирал прокуратурата, не възнамерява и да го прави, тъй като няма задоволително доказателства по случая.

Във вторник от дирекцията на Националния парк " Пирин " оповестиха, че е почнала инспекция по случая с оповестените в обществените мрежи фотоси на избити в парка 14 бременни диви кози. От Съюза на ловците и рибарите също разясниха проблема:

В момента е краят на брачния интервал при дивите кози и е съвсем невероятно женските да са в толкоз напреднала бременност. Те раждат дребните си напролет, в интервала Май – Юни, евентуално когато са направени и фотосите. От Съюза са се свързали с Тома Белев, който е удостоверил, че фотосите не са направени в този момент. Той е споделил, че е получил фотосите от негов прочут, който отхвърля да даде повече информация по случая. Екоактивистът не удостовери и местоположението на умрелите животни. Пред екипа той е споделил, че му е разказано, че казусът е от парков регион “Каменица” в Пирин, само че и че не е сигурен дали фотосите в действителност са направени там.

От Съюза на ловците и рибарите припомнят, че нееднократно са предложили промени в Наказателния кодекс, посредством които да бъдат усложнени наказванията за бракониерство, както и да се уточняват текстове, които юристите на обвинените постоянно употребяват, с цел да не се стига до ефикасни санкции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР