13 стартиращи социални предприемачи, които са намерили иновативни решения на

...
13 стартиращи социални предприемачи, които са намерили иновативни решения на
Коментари Харесай

Започна учебната година за социални предприемачи в ПРОМЯНАТА

13 започващи обществени бизнесмени, които са намерили новаторски решения на значими обществени проблеми на децата в България, се събраха за първи път за началото на Акселератора на ПРОМЯНАТА.

Акселераторът е двумесечна интензивна обучителна стратегия, която предлага профилирани безвъзмездни образования и самостоятелни съвещания. Той е част от процеса на селекция в ПРОМЯНАТА и дава опция на участниците да подобрят своите решения и своя бизнес проект преди да продължат напред в състезанието.

“Тази година фокус за нас беше да изберем решения, които имат капацитет да се разраснат бързо, с цел да дадат поддръжка и късмет за пълноценно развиване на допустимо най-вече деца и младежи. Получихме доста мощни кандидатури със мощен предприемачески дух и в по-напреднал стадий на развиване, спрямо предходните издания на ПРОМЯНАТА. Беше предизвикателство да изберем единствено 13 претенденти и сме горди и разчувствани от селекцията”, споделя Юрий Вълковски, изпълнителен шеф на фондация Reach for Change България.

Участниците в Акселератора оферират решения на разнородни значими проблеми в сфери като обучение, ранно детско развиване, здраве, поддръжка за деца с увреждания и техните фамилии, както и за деца от маргинализирани групи. За да научите кои са 13-те участници, следете Фейсбук страницата на ПРОМЯНАТА.

През ноември посредством изявление с специалисти от България и Швеция измежду участниците в Акселератора ще бъдат определени петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2017/2018. Те ще получат финансиране, медийно внимание, менторска поддръжка, образования и достъп до интернационалната мрежа на ПРОМЯНАТА за интервал от една година.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за четвърта поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 13 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР