13 полицейски екипи от ОДМВР-Смолян ще осигуряват безопасността на движението

...
13 полицейски екипи от ОДМВР-Смолян ще осигуряват безопасността на движението
Коментари Харесай

Полицията в Смолян на крак заради Световното по сноуборд в Пампорово

13 полицейски екипи от ОДМВР-Смолян ще обезпечават сигурността на придвижването и запазване на публичния ред при провеждането на надпреварите от Световната купа по сноуборд алпийски дисциплини „ Пампорово – 2024 година “, което ще се организира през тази събота и неделя, осведомят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в родопския градл

Създадена е организация за засилено полицейско наличие за защитата на спортните уреди, маршрутите за напредване и местата за настаняване на състезателите, формалните и длъжностните лица, гостите и феновете.

Засилено дежурство ще бъде обезпечено и от службите за пожарна сигурност и отбрана на популацията, които ще се грижат за пожарната сигурност в курорта в дните на състезанието;

В дните на осъществяване на надпреварата чиновници на “Пътна полиция ” ще контролират придвижването и паркирането на моторни транспортни средства на територията на курорта.

Въведена е краткотрайна организация на придвижването на моторни транспортни средства и жители. За времето от 6:00 ч. до 16:00 ч. на 20 и 21 януари 2024 година се лимитира директното придвижване на коли по сектор от пътя Пампорово - Смолян - от кръстовището на някогашната автогара в комплекса до метода за комплекс „ Манастирите “. По време на надпреварата в правата ще бъдат пропускани транспортни средства на уредниците и участниците, посетители на хотели и притежатели на парцели. Движението ще се реализира с пропуски, получени от уредниците на събитието.

Транзитният трафик по направлението Проглед - Пампорова - Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по пътя Проглед - Соколовци - Смолян през прохода Рожен.

За същия времеви интервал се лимитира и придвижването на товарни коли по пътя Проглед - Пампорово - Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите „ Рожен “ и „ Превала “. Препоръчително е водачите на камиони да употребяват и следните обходни направления Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Смолян и назад, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и назад, поради предстоящото засилено придвижване към курорта Пампорово.

ОДМВР – Смолян приканва водачите, които в дните на надпреварата ще пътуват по маршрута гр. Чепеларе – к.к. Пампорово – Смолян, дa карат c пoвишeнo внимaниe и cъoбpaзeнa cĸopocт а тези, които ще гостуват в курорта, с цел да следят надпреварите, да употребяват проведените в курорта паркинги.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР