13-годишно момче живее втори живор, след като беше извадено живо

...
13-годишно момче живее втори живор, след като беше извадено живо
Коментари Харесай

Украинче оцеля по чудо след 9 дни в кома и разцепен череп при руска атака

13-годишно момче живее втори живор, откакто беше извадено живо под руините на къщата му в Харковска област през юни. Таванът е паднал върху детето, което било единствено в този миг в къщата, по време на съветски обстрел към Грушеваха.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9104
Детето е откарано в болница с 8-сантиметрова рана на черепа. Стас е бил 9 дни в кома в реанимацията на болница в Харков. Преместен е в лечебно заведение в Лвов в доста тежко положение.

Детските хирурзи сполучливо затворили раната в черепа. Заедно с американски медици са изработили специфична плоча, която съвършено паснала на костните структури и размера на раната, прецизират в обява от Първата здравна асоциация на Лвов, оповестява Bulgaria ON AIR.

Медиците са имали комплицираната задача да се оправят и с изгарянията по лицето само че момчето. То не е можело да мърда горната си джука. Всеки месец лекарите са инжектирали хормонални инжекции в раните по лицето на Стас, които забавят растежа и омекотяват белезите, като в същото време резервират функционалността на мускулите и естетичния тип на лицето. 

Сега следва отмора за момчето, а в случай че след време раните не се повлияят от оставащите инжекции, ще се прибегне до намесата на еластичен хирург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР