13 души загинаха, а други 20 са ранени при масова

...
13 души загинаха, а други 20 са ранени при масова
Коментари Харесай

Стрелбата в руско училище: 13 загинаха, а други 20 са ранени

13 души починаха, а други 20 са ранени при всеобща пукотевица в учебно заведение в Русия. Тази заран въоръжен мъж е влезнал в постройката на 88-мо учебно заведение в град Ижевск, столицата на Удмуртия. По това време е имало към 1000 възпитаници и 80 учители. Нападателят се е самоубил, като претекстовете му се обясняват. Официалните управляващи дефинират стрелбата като неофашистки терористичен акт.

Ижевск е град с 640 000 души население, ситуиран западно от Уралските планини в Централна Русия, на към 960 километра източно от Москва.Тази заран пукотевица отеква в учебно заведение № 88 в в града. На мястото незабавно идват коли за спешна помощ.

За страдание, починалите и ранените са десетки.По първични данни, измежду жертвите има 7 деца, а измежду ранените - 14 са възпитаници.

Сред жертвите е и стрелецът, чиято идентичност към този момент е открита. Името на нападателя е АртьОм Казанцев.Роден е през 1988 година и е гражданин на Ижевск. Завършил е същото 88-о учебно заведение в града. Смята се, че по време на нападението мъжът е бил с черна фланелка и маскировъчна маска на главата.

Следователи правят обиск в жилището на нападателя, изследват личността и възгледите му, в това число дали е последовател на нацистката идеология. Установено е, че стрелецът е употребявал минимум два бойни револвера и е разполагал с към 10 пълнителя с 9-милиметрови патрони. От вътрешните войски оповестиха, че нападателят не е регистриран като собственик на огнестрелно оръжия.

Мотивът за стрелбата към момента се обяснява, само че споредговорителя на Кремъл Дмитрий Песков всички данни сочат за принадлежност на стрелеца към неофашистка организация или формация.

Към града е отлетял аероплан на министерството на изключителните обстановки с екип от лекари, психолози, неврохирурзи и други експерти.

Видео, оповестено онлайн от проверяващата комисия, демонстрира по какъв начин стрелецът лежи мъртъв на пода, облечен в тениска с нацистки знак.

Областният шеф е оповестил печал в дните до 29 септември.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР