13 български и 2 чуждестранни участници ще превърнат Пловдив в

...
13 български и 2 чуждестранни участници ще превърнат Пловдив в
Коментари Харесай

Пловдив се превръща в бирена столица, започва "Две три бири" фест

13 български и 2 задгранични участници ще трансфорат Пловдив в бирена столица на 22 и 23 юни
Третото издание на фестивала за крафт питие „ Две-три бири фест " подчертава напълно върху микропивоварството и крафт бирата освен в България, само че и на задграничната сцена. Първият формален летен уикенд - 22 и 23 юни - ще събере дружно занаятчиите пивовари и феновете на крафт пивото в приятна градска среда. Събитието се завръща на една от най-централните местоположения в Града под тепетата - границата сред Капана и Главната улица (паркингът на Халите) с цел да може оптимално доста гости да се включат и насладят на качествените питиета. Участниците са както познати от предходните издания, по този начин и напълно нови за формата изложители. Двете задгранични пивоварни - испанската The Flying Inn и холандската Kompaan се причисляват извънредно, с цел да презентират бири, непредлагани досега в България. Те ще могат да бъдат употребявани единствено в границите на двата фестивални дни. От българските участници нови за формата са „ морските " Beer Bastards, Dogma България (представител на сръбската Dogma Brewery), Beer Box и Пивотека с премиера на първата им лична бира - Хала.
Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество питие от по 100 мл, за всеки клиент да може да опита оптимален брой извънредни занаятчийски бири. За всички искащи, ще има алтернатива и за закупуване на цели бутилки по време на фестивалните дни, които може да консумирате на място, у дома, или да вземете за подарък на другар със пристрастеност към хмеловото пиво. Амбицията на събитието е да събере и показа всички тези хора, за които качественото питие е освен поминък, само че и просвета, и метод на живот.


Двата фестивални дни са разграничени тематично, като първият е напълно отдаден на пивото и ще приключи с прожекция на филмовата лента за американската крафт просвета на пивото - „ Кръв, пот и бира ". Тя споделя историята за големия триумф в производството на крафт бира, както и трагичното странствуване на две пивоварни. Почетни посетители ще бъдат режисьорите - Alexis Irvin и Chip Hiden, които ще долетят особено от слънчева Калифорния, с цел да презентират кино лентата си и да опишат повече за хмеловия елексир оттатък Океана. Киното под звездите се провежда с поддръжката на Американското посолство в България и ще започва в 21 часа с полемика.
В неделя акцентът ще падне върху потреблението на бира в приятна градска среда и ще предложи паралелни занимания на още една паметна локация. Крафт биреният бар „ Котка и мишка " ще стане сцена за шампионат по холандската игра Sjoelback. Забавлението е напълно ново за града, само че бързо се трансформира в желан метод за разформироване и събира хиляди фенове, които тестват шанса, уменията и спортния си дух с бира в ръка.
По време събитието ще може да се насладите на пенливото питие в особено построена за това зона под звуците на разпускаща музика от гостуващи DJ.
„ Две-три бири фест " е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в поддръжка на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР