127 лв. щял да плаща всеки гражданин на година през

...
127 лв. щял да плаща всеки гражданин на година през
Коментари Харесай

До 5 ст. дял на тол таксите в цената на хляба

127 лева щял да заплаща всеки жител на година през цената на всички артикули, които купува поради увеличените цени на превоза

Превозвачите желаят данни за тол системата - какъв брой са комисионните, кой ги взема, какъв брой пари остават

С новите цени на тол системата един самун ще се усили сред 3 и 5 стотинки.С лед 1 януари 2023 година би трябвало да се постави още 20% надценка. Това съобщи на конференция Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи. Лидери на браншови организации на превозвачите дадоха конференция, с цел да изразят отношението си към смяната на тол системата и по какъв начин ще рефлектира върху транспорта на артикули от 1 юли нататък.

Преди да се пристъпи към новите цени на тол системата, трябвало да се направи одитен разбор, само че не се направил. Приходите от тол системата са били като гаранция за един от заемите на държавното управление, сподели още Арабаджиев.  Той нарече безобразно нарастването на тол таксите и разширение на обсега на тол системата, въведени в 12 без 5.

Новите цени и новият обсег ще окажат съществено въздействие върху инфлацията и цената ще бъде платена от жителите, смята  превозвачът.

Тол системата е корумпирана, краде пари от българските жители, съобщи Магдалена Милтенова от Камара на автобусните превозвачи.  С нарастване на таксите и разширение на обсега й с второкласните пътища българското държавно управление да усили цените за българските жители – всеки ще я заплаща през хляба, сиренето, продължаваме да обедняваме, съобщи тя.

Христо Радков Българското обединяване на водачите в България добави, че превозът е основополагащ в образуването на цената на всяка една услуга и произведение. Оттук нататък са всички налози, надценки и ДДС-то. Когато се качи фундаментът изпод с една песъчинка, от горната страна на върха на пирамидата, към този момент е снежна топка, посочи Радков. От 2023 година всеки български жител - от бебе до дъртак, ще заплаща през стоките 127 лева на година, поради нарастването на цената на превоза през тол таксите и горивата, е пресметнал той. 

Той изброи какво желаят превозвачите  - да се включат натоварените второкласни пътища в тол системата,  да бъдат неразрешени обходни направления, отстъпки  от таксита за камиони и рейсове, които изминават от 3000 и 5000 км на територията на страната, което е белег, че карат доста в България, които карат доста в България. Така ще натоварим директния трафик и ще оставим относително на ниска цена вътрешния трафик, съобщи Радков. 

Милтенова съобщи, че браншът не се занимава с политика, а в случай че реши да се занимава, ще си направи партия. 

Тя настоя браншът да получи данни за тол системата, какъв брой са комисионните под и над масата, кой ги взема и какъв брой пари остават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР