20 км общо е опашката от камиони от двете страни

...
20 км общо е опашката от камиони от двете страни
Коментари Харесай

МВР увери, че прави всичко за облекчаване на трафика на “Дунав мост 2”

20 км общо е опашката от камиони от двете страни на “Дунав мост 2 ” - откъм Румъния опашката е 13 км, а от страна България - 6 км. Българските управляващи ще усъвършенстват методите за заплащане на таксите за прекосяване, стана ясно от думите на заместител министър на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Ще се вкарат по-съвременни способи за разплащане.

Министерство на вътрешните работи ще се стреми към редуциране на времето за инспекции на Гранична полиция, увери Темелакиев. Той посочи, че е стихотворец ангажимент и от Агенция “Митници ” за въвеждане на онлайн заплащане на такса “Мост ” за граничния пункт при Русе. Възможно е и заплащане на място с карта за прекосяване на моста. Това също ще понижи времето за прекосяване.

Стоян Темелакиев заяви, че идната сряда е планувано провеждането на среща в региона на “Дунав мост 2 ” сред представители на институциите и транспортния отрасъл.

„ Решихме да се съберем в оптимално необятен формат, да излезем с единна позиция и по-късно да поканим нашите сътрудници от Румъния, да сложим въпросите, тъй че да намерим общо решение “, посочи Темелакиев.

Заместник-министърът отхвърли обвиняванията, че чиновници на Министерство на вътрешните работи пренасочват наложително товарни коли към буферния паркинг в региона на пункта. От транспортния бранш оповестиха, че паркингът е претъпкан. Ще бъде назначена инспекция дали обособени чиновници не са предприемали сходни дейности.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР